МЕТАМОРФОЗИТЕ НА ДОНЧО ДОНЧЕВ

Публикувано на: 08-05-15 10:09 в stand.bg

Успешните представяния на симбиотичния проект с джаз формацията “The Golden Project” в София и Русе, където публиката в реално време наблюдава творческия процес на рисуване върху вдъхновените от музиката платна, този път са съпроводени от 24-те нови творби на художника, които всеки може да види до края на месец май.

Художник и илюстратор, Дончо Дончев отдавна работи не само в България, но и в чужбина. Отвъд границите ни илюстрира книгите „Стихове в картини”, „Прераждането на Сатира”, графичната новела “Fatemate”, а освен това рисува за турското издание на”Heavy Metal”.

Последните му самостоятелни изложби са в Националния музей на Лихтенщайн през 2015 г. и в Цюрих през изминалата година.

Новата му изложба „Метаморфози” е изпълнена с контрасти и изследва трансформациите приказка-реалност, светлина-тъмнина чрез образи, вдъхновени от античната митология.

Мъдростта на древния свят, предадена чрез въздействащата четка на художника, вълнува особено силно днес, защото въпреки лошите социални прогнози показва че светлината е била налична не само по времето на Прометей, но в случай че я изберем, е възможна и сега в живота ни.

Дончо Дончев: Жената е нещо съвършено

Leave a comment

Your comment