КОГАТО ОБАЖДАНЕТО Е ОБВЪРЗВАНЕ

Изтрих телефона ти още в петък. Знаех какво е станало, знаех, че е нормално, предвид годините ти, да си несигурен. Но да ми се обаждаш вторник вечер, защото “тогава било добре и за двама ни”, беше безумно.

Резултат с изображение за monkeyПомниш как се запознахме, помниш, че ти ми се обади, помниш къде ти предложих да отидем, когато се видяхме, т.е. за мен ти беше познат, но не гледах на теб като на мъж. Ти инициира случилото се, ти пожела това между нас да стане реалност. Но да налагаш правила кога ще ми се обаждаш и кога да изчезваш, кога и в каква роля да се появявам, че и да мислиш вместо двама ни, е доста самонадеяно. За мен хората са хора, равноправни - общуват, забавляват се, уважават и разбират другия или си… тръгват.

Резултат с изображение за monkeyПринципите на живота са прости: искаш приятелство – създаваш го по неговите правила; желаеш секс – държиш се като мъж седмица, две (без значение, но постоянно във времето). Не може хем да ти е хубаво с една жена; хем да не искаш да й се обаждаш, защото било обвързващо (това определено не го бях чувала досега); хем за твоя сигурност да станете приятели без секс някак изведнъж (когато тя вече те е изтрила от живота си), защото комуникацията по телефона е сериозно нещо; хем ама в бъдеще да не си решил искаш ли да правиш секс с нея или не (а тя нека плете чорапи, докато умуваш).

Резултат с изображение за monkey funnyЖивотът е твой, изборите са твои, последствията – също. За седмица и нещо не бях чувала толкова много „съжалявам”. Кому е нужно? Тръгваш си и толкоз. Не знаеш какво искаш и толкоз. Но не звъниш постфактум, за да обясняваш как си мислил безсънно три дни и нищо не си измислил, изявявайки желание за среща, защото разговорът (за какво?) не бил за по телефона (не стана ли твърде ангажиращо?).

За разлика от теб три нощи аз спя спокойно и дните ми са забавни. Животът е низ от отговорности, но те не са драматични, Резултат с изображение за monkey danceкакто се възприемат в повечето случаи, а свързани с логиката (освен ако действието не се развива в двора на „4-ти километър”): когато се хващаш на хорото, знаеш, че можеш да го издържиш до края (т.е. седмица, две), а не в средата на нищото да спъваш съседите си и да им обясняваш, че всъщност рапът е нещото, което наистина искаш и ако може нека музикантите да порапират за твоя угода, а танцьорите… да се оправят, докато се завърне (евентуално) фолклорното ти настроение.

Аз желаех това, което и ти в началото. И въпреки че не си перфектен танцьор, те приемах такъв какъвто си до момента, в който не започна да “спираш музиката”, за да наложиш собствени стъпки в една ясна форма.

Резултат с изображение за monkey nature phoneИ последен „урок” (нали смяташе, че съм образователна за теб): когато желаеш сексът с една жена да продължи, обаждай й се, защото ОБАЖДАНЕТО НЕ Е ОБВЪРЗВАНЕ, А ВНИМАНИЕ. Или й кажи докато сте заедно: „Искаш ли да се видим вторник в 7?”, а ако тя е заета или сърдита, попитай я кога желае среща и какво изобщо й се прави на тази среща. Бъди конкретен и ясен! Никоя хормонално и социално определена жена не понася незнанието у мъжа. Тя търси такъв, който й създава сигурност за нощ-три-пет и после си тръгва или остава… за още няколко нощи или за нещо повече, ако и двамата си подхождат за това. Резултат с изображение за crazy monkeyИзлишно е да й обясняваш с какво си зает, че може ангажимента ти да е един ден, а може би три, че утре ще знаеш колко всъщност няма да те има, а после да се оказва, че дните били за твоето мислене-недомислено, приютено в капризната неяснота на искам-ама-не-знам-дали-кога-за-какво-искам-да-те-видя. Иначе тя ще се „дистанцира” и ще изтрие телефона ти много скоро.

Ако си й казал: „но събота е толкова далеко, искам да те видя днес”, „искам роднините ми да не идват и да си мързелувам само с теб”, „на мен ми е хубаво с теб, за теб не знам”, всеки адекватен човек би си помислил, че наистина ти е хубаво с тази жена и желаеш това да продължи (освен ако не си мазохист). Виж, ако диалогът за теб е нещо сериозно, то тогава става дума за друго клетъчно ниво.

Резултат с изображение за monkey loveПожелавам ти да събудиш мъжа в себе си и да уважаваш жените, за да уважават и те теб… някога. И действай, усещай, чувствай в отношенията си! Защото многото мислене води до големи заблуди, разочарования и… липса на секс. А за да спиш спокойно, разговаряй с нея, която и да е тя, или поне опитай да разбереш какво е в главата й! Тя знае по-добре от теб какво наистина иска, особено, ако е пораснала жена. За съжаление, според статистиката на приятелите ми обаче, такива жени се намират много рядко, така че може би е най-добре да не се променяш, за да има една постоянна “атонална” обърканост помежду ви, в която според емоционалните ви графици в някакъв момент може и да се засечете в настроение за едно и също.

Някога в началото беше словото. Днес в началото е секса, последван от мълчалива самота и ново начало, стигащо до същото.

И ако Мериме е прав, че “пътят към ада е постлан с женски езици”, то градежът му със сигурност е направен от добре изолирани мъжки страхове. Именно затова там е доста горещо.

Leave a comment

Your comment