ФРЕНСКА ПРИКАЗКА

Публикувано на: 18-09-14 08:53 в stand.bg

Лабрюер

Историята: Лора е на 24 и единствената й мечта е откриването на идеалния принц. Банално, но появата на Сандро става точно като в съня й, затова приказката оживява с вкус на захаросани целувки и пламнали прегръдки.

Любовта обаче, както знаем, не идва току-така само с принц. И когато изкусителния г-н Волф среща Лора в гората, нещата доста се объркват.

А докато младите опитват различни бонбонени вкусове, техните родители изживяват други предизвикателства, решават фатални уравнения и се опитват да пътуват през живота без тежки катастрофи.

fr2_600

Резултатът:
„Френска приказка” на режисьорката Аньес Жауи е първият филм у нас, който ще се разпространява едновременно в кината и интернет като част от европейска инициатива за по-успешно лансиране на кинопродукциите във века на новите технологии.

С художествено майсторство лентата разказва историята в приказни рисунки, „разтапящи се” в игрални кадри от нашата действителност. Използваните елементи от поне четири популярни приказки подправят сюжета с мистичност и комичност, без обаче да преминават границата на реалността.

Направена семпло, без гръмки ефекти и помпозна реч, лентата докосва именно с тази своя непретенциозност. Фино изпипаните детайли, естественото излъчване на актьорите, диалогът, лъкатушещ между фатализма и бръчките, идеалът и ръбестият живот - доказват за пореден път, че французите са ненадминати в комедийния жанр.

Макар че това не е от онези филми, които гъделичкат от начало до край, той ще ви зареди с мисли за границите на собствените ви мечти. А ако пожелаете „с фрагменти от реалността да създадете своя собствена приказка”, тогава помнете, че приказната любов винаги върви със змей.

Премиерна дата - 19 септември

Leave a comment

Your comment