ЛОША ПРИЧЕСКА

Публикувано на: 09-10-14, 8:53 в stand.bg

Тя се бори за оцеляването им, а той се суети около лошата си прическа. Логичното му бъдеще е на уличен войник, а той мечтае да е певец.

Преживели убийството на неговия баща, майка му и баба му желаят да го предпазят от подобна участ, но артистичната мечта на детето вместо да успокои отношенията им, ги обърква напълно.

Резултатът: Режисьорката Мариана Рондон умело движи сюжета по ръба на физическото и морално оцеляване във Венецуела, където е родена и самата тя.

Натуралистично съсредоточен върху мизерията, филмът се вглежда в последствията от лошото управление на страната, докарващо хората до отчаян страх да мислят за живота си извън настоящия момент.

bad2_600

Анархията, в която властта се премоделира според силните на деня, току ще гръмне с пистолет предишния водач или ще те принуди да скочиш в леглото, за да си намериш работа, защото това е нейната сила - да използва всичко и всички, да руши каквото и когато може. Безнаказано.

Но това не е филм за уличните войни, а за разбитото семейство, което се бори да оцелее заради децата с неясно бъдеще, заради незнанието какво друго да прави с присъдения си в тази география живот.

Защото в изкривената свобода на Венецуела всички отношения са криви, а детството си е отишло преди още да си се родил.

Премиерна дата - 10 октомври

Leave a comment

Your comment