МЪЖЪТ ОТ U.N.C.L.E

Публикувано на: 13-08-15 21:10 в stand.bg

Резултатът: Новото екшън шпионско предизвикателство на Гай Ричи е съвсем в тоналността на летните горещини – динамично и ненатоварващо, с умен диалог и хитри ситуационни решения. Макар и основан на телевизионен сериал от 60-те години, филмът успява да блесне с оригинално майсторство, благодарение на доказано работещия тандем Гай Ричи - Лайнъл Уиграм, в чиято биография са двата касови хита за Шерлок Холмс.

Актьорите Хенри Кавил („Човек от стомана”, който е заявен и за следващите Супермен продукции), Арми Хамър („Социалната мрежа”) и Алисия Викандер („Ex machine – Бог от машината”) сръчно тичат по екрана, дуелирайки се умело с хапливи реплики, въпреки неголемия си професионален опит. Но дори с наличието само на едно утвърдено име в продукцията (Хю Грант в епизодична роля), филмът успява да постигне желания ефект. Да се внедри в шпионажа, да примири конфликта, да реши проблема в някаква територия, без да се взема особено насериозно. И макар че персонажите са пародия на сериозните си социални и професионални прототипи, филмът трудно може да се нарече пародия, тъй като не се опълчва „срещу” когото и да е, освен срещу ядреното въоръжаване.

Всъщност ако сте гледали „Шерлок Холмс“ на Гай Ричи, вече ви е ясно - това е просто неговият начин да погледне злото през комични очила. А за август шпионските очила на Ричи са просто задължителни – слънцето е силно, а мозъкът е в отпуска от решаване на екзистенциални дилеми, освен една – как да спасим света от ядрена катастрофа с усмивка.


Leave a comment

Your comment