СПОМЕН ЗА ТЕБ

Black and White Cool time eye clock bw Будя се от звъна на часовника, който счупва нощта на парчета. Ръката ти се отлепя от моята, кракът ти развива с нежелание чаршафа и топлината изплетена от телата ни се къса като фина паяжина. Тръгваш без мен към студената квадратура на града. „Ще ми липсваш” „и ти” - напомняме си, че това са само няколко часа раздяла. Едно, две… шейсет туптят сърцата ни и се търкалят в рулетката на часовника.

Ще се върнеш ли след четири, три, два часа?

Черно или червено да облека?

Любовта е заложена на теб.

Цял ден си повтарям да не ти звъня, за да не разбереш колко те обичам. Не искам да те плаша. Туп-туп. Телефонът мълчи, а слънцето навлича нощница. Градът става по-мек, някак лиричен и по ръбестите му форми кацат светулки. Едно, две, три обърква се сърцето ми. Кап-кап-кап плачат очите ми. Унасям се, за да не мисля за теб.

Усещам топлината ти, чувам гласа ти и не знам дали сънувам. Продължавам да броя насън целувките, прегръдките, диханията ти.

Резултат с изображение за woman in bed artСъзнанието ми се прозява на прага на утрото. Затаявам дъх със затворени очи. Мъркам като коте, защото се страхувам да не чуя тишината. Ако си до мен ще разбера. Не разбирам. Вятър ли влезе в стаята? Топъл, галещ ухото ми… Отварям очи, за да не сънувам повече илюзии. И обръщам лицето си към вятъра.

„Обичам те” казвам на ум, но ти се усмихваш, уловил мисълта. Сгушвам се в теб, за да запълня всяка гънка на телата ни.

„Обичам те” – споделяш ти и правиш опит да опровергаеш снощните ми сълзи. Слагам пръст на устните ти. Върна се. Това ми е достатъчно. Ще те чакам и утре…

…Помня те от сънищата си, обичам те от тогава и рано сутрин затаявам дъх, за да те чуя. Така ще бъде и утре, докато ме има, докато съм жива…

Second photo By Antonino Barbagallo

Comments (2)

smileApril 21st, 2009 at 22:38

Осезателно, нежно, красиво и … малко тъжно. Само една жена, изстрадала силна любов, може да изрази копнежите си по този начин!
Благодаря ти за споделените емоции.
Нека любовта никога не спира да е част от теб :)

solkaApril 22nd, 2009 at 15:20

Strahotno e ! Neverojatno! Tolkova tocno e kazana vsjaka duma i zatova vazdeistva taka silno ! Razplaka me…

Leave a comment

Your comment